Microsoft Power BI

Microsoft Power BI är ett modernt molnbaserat Business Intelligence verktyg, som är väldigt intuitivt och enkelt att använda.

Verktyget ger användarna snabb och enkel tillgång till olika typer av datakällor, både molnbaserade och traditionella ”on premise”.

Det finns massor med färdiga innehållspaket, där man har färdiga analyser och kopplingar mot tex Jira, Google Analytics, Insightly, Salesforce, Dynamics, m.fl.

Det är enkelt att publicera, dela och analysera med kollegor. Man kan välja att ladda upp data i molnet, eller att ha en så kallad ”live connection” som går direkt mot databasen.

Det bästa av allt är att lösningen finns i flera versioner, bland annat en som är gratis (personlig) och en som kallas professional som är outstanding prismässigt. Just nu (2018-06-19) kostar professional ca 79 Sek per månad och användare. Man kan skala upp och ner efter behov. Det finns även kapacitetsbaserade licenser som är intressanta om man har väldigt många användare, on premise versioner samt Power BI embedded. Kontakta oss om ni är intresserade och vill veta mer om dessa olika licensformer och deras för och nackdelar.

Kontakta oss för att få en gratis demo!

Tveka inte om att höra av dig om du vill ha en demonstration av Power BI och dess möjligheter!

Power BI Exempel - Traffic Accidents Sweden

Microsoft BI

Man kan med fördel använda Power BI mot alla typer av datalager, operationella, SaaS och molntjänster som har öppna och tillgängliga standarder. Har man sedan tidigare Microsofts komponenter för databas, funderar på att migrera till Azure eller liknande finns det ännu fler fördelar.
Vi på BizOne är Microsoft Gold Analytics Partners, vilket innebär att vi har ett långsiktigt samarbete med Microsoft, är certifierade och att vi även jobbar med de andra komponenterna i deras erbjudande.