Business Intelligence

På BizOne har vi arbetat med Business Intelligence i över tio år.  Vi har därigenom stött på de flesta utmaningar som man kan ställas inför i ett BI-projekt.

Vi är specialister på MicroStrategy, Microsoft Analytics och Open Source-verktyg såsom R och Talend. Vi har branscherfarenhet inom bland annat bank och finans, försäkring, detaljhandel, offentlig sektor och telekom. Däremed kan vi dra nytta av vår branschöverskridande erfarenhet och ser ofta möjligheter som kunderna själva inte ser.

Majoriteten av lösningarna som vi utvecklar till våra kunder är molnbaserade vilket ger många fördelar, bland annat skalbarhet, snabb innovation, snabb tillgång till ny teknologi samt kostnadseffektivitet.

Några av de BI-produkter vi jobbar med

Microsoft

BizOne har lång erfarenhet av att implementera lösningar baserat på Microsofts teknologier. Vi bygger både on-prem lösningar och molnbaserade lösningar. Vi är Gold Analytics Partner och Silver Platform Partner.

Talend

Talend är en Open Source produkt som är helt fokuserad på dataintegration.

Talend ligger i framkant när det kommer till nya teknologier inom datahantering. Exempelvis kommer de med kompletta integrationer mot Hadoop, Spark och noSQL-databaser som MongoDB.

BI Outsourcing

Vi har unika förutsättningar för att ta hand om er BI lösning

BI lösningar kräver specialistkompetens som är svår att få tag på. Genom att utnyttja oss och vår kompetens inom både utveckling, drift och förvaltning inriktad mot BI / DW lösningar, kan ni fokusera på kravställning och affärsnytta.

Just nu söker vi

BI-utvecklare

Vi söker dig som vill jobba som BI-konsult i ett växande företag.

Du har jobbat med BI-lösningar under minst två år och trivs med att jobba i gränslandet mellan affärsanvändare och IT. Du har erfarenhet av BI-verktyg som till exempel SAP BO, Cognos, QlickView, Tableau, Jaspersoft, Pentaho eller MicroStrategy. Du har en relevant akademisk examen och har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

quotationmark

Vi på BizOne har alltid haft en nyfikenhet och drivkraft att utforska nya teknik och nya arbetsmetoder inom BI. Teknik och metoder har aldrig ett egenvärde utan är verktyg för att leverera lösningar som vi tillsammans med våra kunder kan vara stolta över.

Håkan Bellarp, Partner och medgrundare