Kom igång med Power BI

November 29, 2019

Det finns väldigt få organisationer idag som inte genererar en massa data, men fortfarande förvånansvärt många som inte använder denna data på ett effektivt sätt. Med dagens molntjänster i kombination med moderna verktyg, kan man snabbt komma igång utan allt för stora insatser. 

Ett bra första steg är att ladda ner ett verktyg för analys, vi rekommenderar Power BI som finns i en gratisversion. När du startar Power BI så får du direkt ett antal länkar, där du kan titta på enklare tutorials som är markerade i bilden nedan, ladda ner testrapporter, titta på exempel på vad andra byggt (tex BizOne Power BI exempel), eller anmäla dig till en utbildning.

Nästa steg är att du börjar använda din egen data. Enklast är att ladda in data från en fil, tex Excel eller csv. Du kan också enkelt koppla upp dig till en databas, eller olika typer av tjänster så som Salesforce, Google Analytics eller Mail Chimp.

När du sedan är igång, är det dags att fundera på hur ni på bästa sätt kan använda detta i er organisation, integrera data, automatisera dataladdningar, dela rapporter osv. Då är det dags att kontakta oss för ett möte!

Lycka till!