Avancerad Analys

Utnyttja den fulla potentialen i er data med hjälp av avancerad analys och expertkompetens från BizOne. Vi hjälper er att ta fram och implementera en lösning utifrån era specifika verksamhetsbehov.

Manuell identifiering av mönster i data blir allt svårare i och med att datamängden växer och blir mer komplex. Bara under 2009 producerades mer data än under samtliga tidigare år sammantaget (källa MIT Sloan Management Review). Det finns därmed ett ökat behov av att ersätta den manuella analysen med automatiska metoder.

Machine Learning

Machine Learning kallas den process där man applicerar algoritmer på data för att hitta olika typer av mönster som ofta är mycket svåra att upptäcka med hjälp av tabeller och grafer. Machine Learning har länge använts inom den akademiska världen men används numera i princip i alla industrier. Det finns många tillämpningar där Machine Learning är väldigt användbart, till exempel i de fall där man samlar in stora mängder av data från sensorer (ofta förknippat med Internet if Things (IoT)), när man har behov av realtidsanalys t.ex. bedrägerihantering (fraud detection) eller man har många attribut som man vil analysera parallellt.

Operationell AI

Är ni intresserade av att integrera AI och Machine Learning i era operationella system? Behöver ni utbildning, eller support inom R? Ta då en titt på vad vårt systerbolag Minelabs kan hjälpa till med.

Vill ni ta er analys till nästa nivå?

Affärsnytta

Machine Learning gör det möjligt att få mer kostnadseffektiva kundrekryteringar, bättre riktade reklamkampanjer, ökad försäljning, identifiera bedrägerier, få nöjdare kunder – bara för att nämna några exempel. En stor skillnad mellan Machine Learning-projekt och vanliga BI-projekt är att det normalt är mycket lättare att få avkastning på den här typen av insatser

Resultatet ur Machine Learning-processen kan användas för att exempelvis prediktera existerande eller nya kunders framtida beteenden, vilka produkter de kommer att tycka om och hur nöjda de är. Machine Learning kan låta som en svart magisk låda, men det är i grund och botten statistik och ska snarare ses som ett värdefullt verktyg för att ett företag skall kunna ta beslut på rätt grunder.

Detta kan BizOne erbjuda

Nyckelfaktorerna för att nå framgång med Machine Learning är datakvalitet liksom en bra förståelse av verksamheten. Det räcker inte med att kunna mata in data i algoritmer och tro att det ska komma ut bra resultat. Det krävs matematiskt/statistiskt kunnande för att ta fram algoritmerna, tekniska färdigheter för att hantera data och affärsförståelse för att sätta mål tillsammans med verksamheten.

På BizOne har vi konsulter med mångårig erfarenhet av Machine Learning och avancerad analys. Vi kan erbjuda hjälp med att implementera lösningar utifrån era specifika behov. Vi hjälper er att integrera lösningar såväl i era befintliga miljöer, såsom SAP BO, Cognos, Microsoft, MicroStrategy eller Pentaho, som att utveckla helt anpassade lösningar.

Analys av sociala medier

Har ni koll på vad som skrivs om er i sociala medier?

Analys av sociala medier ger en ovärderlig insikt i vad kunder, konkurrenter och allmänheten tycker om er och era produkter eller tjänster.

Just nu söker vi

Data Scientist

Vi söker Data Scientists till vårt kontor i Stockholm.

Du vill arbeta som konsult med fokus på avancerad analys, maskininlärning och komplex problemlösning tillsammans med våra kunder. Du är kreativ problemlösare som gillar att bita i komplexa problem och en entusiastisk utvecklare i språk såsom Python och R.

Som specialist i vårt team av BI-konsulter kommer du dels arbeta i rena Data Science-uppdrag, men också bidra med din specialistkunskap i andra BI-projekt där det är relevant och ibland genom Data Science-kurser.

Prediktiv analys är kul!

quotationmark

Kursen i avancerad analys med R gav mersmak. Jag kan se konkreta användningsområden inom min verksamhet. Ser fram emot att applicera detta!

Kursdeltagare, kursen "Introduktion till R och R Studio"