MicroStrategy Desktop

MicroStrategy Desktop – avancerad analys blir helt gratis!

Ämne: Avancerad Analys

Har du någon gång funderat på MicroStrategy? Deras kraftfulla Desktop-version kostade tidigare 600 USD per användare men nu har ni chansen att djupdyka i ert data och faktiskt utnyttja det i er dagliga verksamhet, helt gratis!

Här kan du läsa mer om  MicroStrategy:s hela produktserie

MicroStrategy Desktop går att jämföra med Tableau Desktop, vars professionella licens kostar 1 999 USD det första året.

MicroStrategy Desktop är alltså ett kraftfullt ”data discovery”-verktyg som kan ansluta till ett 70-tal olika datakällor såsom Excel, Relationsdatabaser eller Big Data källor som Hadoop. Verktyget kan jämföras med Tableau Desktop och Microsoft Power BI för att nämna några. Du kan analysera och dyka ner i datat, och även skapa kalkylerade variabler och avancerade visualiseringar.

MicroStrategy är ett av de vassaste BI-verktygen just nu

Vi menar att MicroStrategy är ett av de absolut vassaste Business Intelligence-verktygen på marknaden. MicroStrategy används av flera av Sveriges absolut största företag inom bland annat bank, detaljhandeln och telecom. Faktum är att vi genom åren hjälpt merparten av de svenska företag som använder MicroStrategy med installation och vidareutveckling.

Det finns som sagt en hel del liknande verktyg idag att tillgå. Styrkan hos MicroStrategy Desktop är användarvänligheten, det kraftfulla data discovery-gränssnittet och antalet källor som man kan ansluta och hämta information ifrån. Man kan naturligtvis ansluta till MicroStrategy Web för att nå befintligt scheman i sin MicroStrategy miljö.

För en kort introduktion rekommenderar vi introduktionsvideon på MicroStrategys hemsida [https://www.microstrategy.com/us/get-started]. Det är enkelt att installera och komma igång, så vad väntar du på? 🙂

Läs om  MicroStrategy:s hela produktserie

Våra tidigare artiklar om MicroStrategy:

Här hittar du MicroStrategy:s pressmeddelande om detta. Om du vill läsa mer kan vi rekommendera denna artikel från Computer World.


Håkan Hurtig är partner på BizOne. Han är också en av Sveriges mest erfarna MicroStrategy-utvecklare. Ni når Håkan på hakan.hurtig@bizone.se 

Microstrategy - unleashing the power of transaction services

quotationmark

MicroStrategy Transaction Services is a very powerful tool that provides write-back capabilities from Report Services Documents both through Mobile BI Apps and Web-based DHTML documents. It allows users to update data, insert new information or delete existing records from the database. Many companies that are using MicroStrategy don’t fully realize how amazing this tool is and how it could help their Business Intelligence team to save a lot of time and money.

Jevgenijs Kulikovs, BI-konsult